Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Нанков за винетките до Пролеша: В каква държава живеем, че близо 2 години не се уведомява нарушител на пътя (ВИДЕО)

Общество

Нанков за винетките до Пролеша: В каква държава живеем, че близо 2 години не се уведомява нарушител на пътя (ВИДЕО)

„Не мога да проумея в каква държава живеем година и половина. Как е възможно да не се уведоми нарушител на пътя за това, че камера или ТОЛ полицай е заснел водач без винетка”, възмути се в кулоарите на парламента депутатът от ГЕРБ Николай Нанков.

Той отговори на служебния министър арх. Иван Шишков, който по-рано заяви, че хората от с. Пролеша били излъгани през 2020 година и сега протестират заради хиляди натрупани глоби за пътуване без винетки по Околовръстния път на София.

Нанков попита как е възможно близо 2 години хората да не бъдат уведомени за проблема - „Бяхме сключили договор с Български пощи, не с ЕКОНТ, не с друга спедиторска фирма по пощата да бъдат разпращани тези уведомления за нарушенията на водачите на пътя по отношение на платената републиканска мрежа.

На второ място имахме инструкция  - когато има 3 нарушения от водач, заснети от мобилните камери или от камерите на БГ ТОЛ отново ТОЛ инспекторите да спират водачите и да го уведомяват по регистрационния номер, ако желаят да изплащат компенсаторни такси или в пълен размер”, обясни бившият регионален министър.

Нанков обясни нагледно, че има 3 пътя, водещи до Пролеша

„Става въпрос за различни пътища. Има пътища до Божурище, на които няма камери, но по републиканския път има”.

Нанков обясни, че обещанието на бившия премиер Борисов е да бъдат освободени от такса всички пътища до Пролеша, но на територията на Столична община.

„Административни нарушения няма, тъй като в акта на МС са изброени отсечките, за които не се дължи винетна такса, а ако ползвателят на автомобила минава по такива, за които се дължи, той трябва да бъде санкциониран. Но не може да бъде санкциониран по начина, по който е направено последната година и половина”, каза Нанков.

Той обеща, че ГЕРБ ще входират текстове за промени в закона за пътищата. С него ще се уреди уведомяването за глоби и за грешки в цифрите при купуване на винетка.

Към момента няма как да се отменят натрупаните глоби, обясни той, но и обърна внимание, че има как да се стига от Пролеша до София по пътища без винетка.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати