Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. НАП затвори заведение във Варна, но съдът отмени решението

Общество

НАП затвори заведение във Варна, но съдът отмени решението

НАП затвори заведение във Варна, но съдът отмени решението - Tribune.bg

Националната агенция по приходите (НАП) запечата вчера за срок от 10 дни заведение на Морската гара във Варна. Търговският обект не е издавал фискални, а служебни бонове, които не са достигнали до сървъра на НАП.

Днес обаче заведението „Театро“ отново отвори след акцията на данъчните.

Решението на Административният съд отмени разпореждането на приходната агенция и я осъди да заплати разноските по делото.

„Казусът от вчера, при който бе затворено едно от най-популярните заведения в Морската столица, е показателен как непремерени и тенденциозни действия на държавни институции вредят на туризма по българското Черноморие в момент, в който и без това той изпитва трудности“, написаха от БАЗ и СБЗ в позизия до медиите. 

„Смятаме, че е крайно неприемливо да се заклеймява публично който и да е представител на българския туристически бизнес, преди да е доказана неговата вина. Основната движеща сила на туризма е репутацията – на българските заведения, на българските хотели и плажове, на държава ни. От вчерашната акция и предизвиканото от страна на НАП медийно отразяване печеливши няма, освен краткотрайния ПР ефект за приходната агенция. Дано той си е струвал пропуснатите ползи за българския бизнес, пропуснатите допълнителни приходи под формата на данъци към държавата ни и в крайна сметка поредното петно върху имиджа на българския туризъм“, отбелязват още те. 

Те изказват благодарности за подкрепата на Българска асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, които за пореден път показат, че може да има колегиалност и единство, когато са нарушени правата дори на едно заведение. „Адмирираме и действията на съда, които ни дават надежда, че все пак живеем в правова държава“, отбелязват още БАЗ и СБЗ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати