Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Нападение над лекари в Спешния център в Самоков

Общество

Нападение над лекари в Спешния център в Самоков

Нападение над лекари в Спешния център в Самоков - Tribune.bg
Снимка:

Нов случай на агресия срещу медици. Петима мъже са нахлули тази вечер в Спешния център в Самоков и са нападнали дежурните лекари. До инцидента се е стигнало, след като докаран в тежко състояние 53-годишен мъж е починал.

Последвало е нахлуване в отделението от петима души, които са ударили лекар и са посегнали на други хора от персонала. Това потвърдиха от МВР пред БНТ.

Нападателите са избягали, като в момента се издирват. На място има засилено полицейско присъствие, като освен екипите на МВР-Самоков има и техни колеги от близки районни управления.

„Става дума за нападение над лекар, който е бил ударен по главата, гърба и гърдите. Нападнати са още една фелдшерка и две други мед. Сестри“, разказа д-р Ивелина Трендафилова, началник на „Спешна помощ“ в Самоков.

Нападнатият лекар разказа, че пациентът е бил докаран около 17:30ч в събота. Той е бил в тежко състояние и с придружаващо заболяване - диабет.  

„Заедно с още двама лекари от болницата в Самоков направихме всичко, за да го спасим.  Пациентът се влошаваше прогресивно. След около двучасови усилия да го спасим, нахлу една тълпа, близки на пациента. Нахвърлиха се върху нас. Наложи се да се барикадираме в едно друго помещение. Обмислям да напусна, но в момента съм в емоционално състояние“, разказа за нападението д-р Любомир Ал-Хакак.  

Началникът на „Спешна помощ“ обясни, че пациентът е пристигнал с личен транспорт. За него не е била търсена предварителна медицинска помощ.  

„Често се случва да има такова отношение към лекари в Самоков. Но такова физическо нападение досега сме нямали. Това са проблемите, които ескалират поради пробойните в самата система“, заяви д-р Трендафилова.


Топ новини

виж още
Актуална тема