Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Дистанционното записване на желаещите да се ваксинират започва през март

Общество

Дистанционното записване на желаещите да се ваксинират започва през март

Снимка:

Днес наплив от желаещи за ваксинация имаше в София и Пловдив

Дистанционното записване на желаещите да се ваксинират срещу COVID-19 започва в началото на март. Това съобщи в профила си във Фейсбук министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който бе на посещение в „Информационно обслужване“ АД за демонстрация на работата на мобилно приложение.

„Ваксинирането в 4 лесни стъпки - попълване на лични данни (имена, ЕГН), избор на място за ваксиниране, дата и час, предпочитана ваксина“, посочи министър Ангелов.

Днес започна четвъртата фаза на ваксинацията, в която попадат  възрастните и хората с придружаващи заболявания. От днес до края на седмицата желаещите могат да се имунизират с ваксината на „Астра Зенека“ в „Пирогов“. От сутринта пред Спешната болницата в София хората се наредиха на опашка. Беше обявен и телефон за записване на желаещите - 0700 100 37, но при обаждане хората се канят директно на място. Така се стигна до опашки пред фургоните пред болницата, пише БНТ.

Началото на масовата ваксинация в РЗИ-Пловдив беше съпроводено с хаос. Желаещите да си поставят ваксини се редиха на опашки, за които няма ред, информира Радио Пловдив.

Същевременно масовата имунизации при личните лекари трябва да започне от понеделник. Стартира и разпределението на постъпващите дози и поставянето на ваксини при общопрактикуващите лекари (ОПЛ), съобщиха от Здравната каса, откъдето публикуваха на сайта си уточнения за начина, по който личните лекари ще се отчитат за поставените от тях ваксини срещу COVID-19.

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) прие правилата, по които на общопрактикуващите лекари ще бъдат заплащани по 10 лв. за всяка апликация на ваксината.

Имунизацията срещу Covid-19 може да бъде включена в имунизационния паспорт на всеки гражданин в частта „Препоръчителни имунизации“, казват от касата.  

Кадър/ БНТКадър/ БНТ


Коментари (2)

чичото ха ха ха, нали уж хората не искали ваксинации? Не само опашки, но и рушвети ще има за да се ваксинираме!!!
19.02.2021 18:32 / Отговор
Доле тия с потните елеци. Аз викам, който види някого от "Отходното трио" на опашка за ваксинация, веднага да се обажда моментално в редакцията на ПИК за да отразят чутовното събитие. Ще им е-ба-ба-Ива на гости на Бабикяните смърдливи, тия с потните елеци.
21.02.2021 04:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още