Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Напрежение пред МОЧА: Българи се бият за и против Украйна (ВИДЕО/СНИМКИ)

Общество

Напрежение пред МОЧА: Българи се бият за и против Украйна (ВИДЕО/СНИМКИ)

Напрежение пред МОЧА: Българи се бият за и против Украйна (ВИДЕО/СНИМКИ) - Tribune.bg

Напрежение пред МОЧА, след като две групи се срещнаха пред паметника. За днес там беше организирано, целият паметник да се покрие с украински и български знамена. Контрапротест обаче не позволи на организаторите да стигнат до паметника.

Полицията се опитва да потуши напрежението и да не се стигне до ескалация. Униформените се оказаха неподготвени и не могат да овладеят положението на този етап и да разделят двете групи. 

Бой е имало и в подлеза на СУ, където двете групи са се срещнали. 

Припомняме, че днес Народното събрание след предложение на ПП взе решение страната ни да не изпраща военна помощ за Украйна. От БСП се похвалиха, че са спокойни, защото нито един патрон няма да бъде изнесен. От "Възраждане" обаче заявиха, че обявяват гражданско неподчинение, защото не искат да участват в "това позорно" решение. 

Появата на Костадин Костадинов от „Възраждане“ предизвика ескалация на напрежението, което и без това трудно се овладява от полицията. Към него полетяха предмети и обиди. 

Костадин КостадиновКостадин Костадинов

Протестиращите нарекоха управляващите подлоги и предатели. По думите им полицията отказва достъп до МОЧА. „Ние имаме право на протест. Причината за напрежението е незаконният протест на партия „Възраждане”. Вие не сте българи щом  пазите съветския паметник", обърнаха се протестиращите към полицията. Организаторите  заявиха, че звънят на 112 и на инспектората, за да ги уведомят, че МВР няма право да пази  „Възраждане”, тъй като протестът им е незаконен.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати