Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Напрежение в кв. „Изток“ при опит да затворят дюнерджийница

Общество

Напрежение в кв. „Изток“ при опит да затворят дюнерджийница

Снимка:

Опит да премахнат дългогодишен павилион за дюнери в столичния квартал „Изток“ предизвика недоволство и напрежение. Временният обект се намира точно зад сградата на читалището и бившето кино на ул. „Жолио Кюри“. На място има и служители на реда.

Наемателят настоява помещението да не се затваря. Той е категоричен, че иска да види съдебни документи, които да удостоверят, че полицаите имат право да затворят търговския обект.

„Престанете да ми показвате тази заповед на кмета. Тя не удостоверява нищо. Нека се издаде Административен акт, който да влезе в съда. Когато съдът постанови затваряне – нямам против. Елате и ме затворете“, допълни мъжът.

На място са изпратели служители на общината, заедно с техници, които да прекъснат подаването на ток и вода. От р-н „Изток“ настояват, че има издадена заповед за затварянето на павилиона.

Според живущите в квартала от заведението постоянно се носят пушек и миризми. Те нямат против работата на обекта, но да бъде по правилата. Според тях трябва да се монтират филтри на комините и да се изгради санитария.

Други казаха, че настояват да не се затваря заведението, защото е център за комуникация в квартала, където се събират деца и възрастни.  


Топ новини

виж още

Актуална тема