Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Напусна ни д-р Иван Иванов - дългогодишен директор на „Зоологическа градина-София“

Общество

Напусна ни д-р Иван Иванов - дългогодишен директор на „Зоологическа градина-София“

Напусна ни д-р Иван Иванов - дългогодишен директор на Зоологическа градина-София - Tribune.bg
Снимка:

Сериозен е неговият принос за обогатяването на колекцията от животни на зоопарка

На 69 г., внезапно ни напусна дългогодишният директор на „Зоологическа градина-София“ - д-р Иван Иванов, съобщиха на страницата си във Фейсбук от столичния зоопарк.

Д-р Иванов ръководи столичния зоопарк 19 години - от 1995 г. до 2014 г. като по негова инициатива зоологическата градина става кандидат-член на Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите. Под негова егида са основани още дарителската програма на зоопарка и Екологичния научно-образователен център.

„Той беше директор на зоопарка в най-трудните за нашата страна времена на прехода, но отдаде знания и усилия за поддържането му и опазването на животните. Д-р Иванов имаше сериозен принос за обогатяването и развитието на колекцията от животни на зоопарка. Той допринася и за създаването на архива на зоопарка“, пишат още колегите на д-р Иванов.

Той беше член на управителния съвет на „Фондация за защита на животните“ и първият частно практикуващ ветеринарен лекар в София.

„Беше човек с всестранни интереси, запален по историята и колекционер, известен нумизмат и филателист. Поклон пред паметта му!“, отбелязват в съобщението си от зоопарка.


 

Етикети директор

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети