Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Народният представител Маноил Манев представи в Стара Загора новия си роман

Общество

Народният представител Маноил Манев представи в Стара Загора новия си роман

Снимка:

Народният представител от ПП ГЕРБ Маноил Манев представи в Стара Загора новия си роман „Стига, рече Господ“. Авторът се срещна със свои приятели, единомишленици и с почитатели на литературата в залата на Драматичен театър „Гео Милев“.

На срещата присъстваха заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, който е депутат от ГЕРБ от Старозагорски район, и заместник-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова.

Преди представянето на книгата Манев направи кратък отчет на дейността си като народен представител, като акцентите са събрани и в специално тиражирана листовка.

Пред хората в залата депутатът обобщи, че се води от разбирането, че всеки политик е длъжен да превъзмогне личните усещания и слабости и да работи за това хората да приемат националните ценности. Маноил Манев е убеден, че всеки, но най-вече политиците, трябва да се откажат категорично от темпераментния южняшки манталитет първо да мразиш, да си гневен и да ненавиждаш, след това да разговаряш и да търсиш конструктивните решения. Много важно е да се събудим от сънищата, в които живеем днес и да разберем, че една държава се състои и крепи на институции. И институциите съвсем не са хората, които в момента се намират в тях, обясни депутатът. Държавата се крепи на институциите и те не трябва да бъдат „убивани“, за да имаме бъдеще като нация – обобщи той.

Точно тези политически разбирания са залегнали като идеи и в романа на Манев.

„Стига, рече Господ“ не е роман утопия или антиутопия. При представянето на книгата журналистът и публицист Ива Николова определи любовта, като чувството, което доминира. Преплетени са сюжетни линии, предадени през погледа на хора от различни поколения, но различията са само привидни, защото ценностите са едни и същи и те са предадени от баща на син и дъщеря - анализира Ива Николова.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още