Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Народният театър отменя всички спектакли до 15 ноември

Общество

Народният театър отменя всички спектакли до 15 ноември

Снимка:

До 30 ноември зрителите, закупили билети, трябва да ги презаверят или да си вземат парите обратно

Народният театър „Иван Вазов“ отменя планираните от 1 до 15 ноември 2020 г. спектакли и на трите си сцени, съобщиха от трупата.

Решението е взето на основание насоките, дадени от министъра на здравеопазването през последните дни и данните за усложняващата се епидемиологична обстановка.

„Отговорността, която носим пред актьорите, техническия състав, служителите и зрителите си като национална културна институция в настоящата ситуация продиктуваха това нелеко решение. И нека в този труден момент си припомним думите на нашия патрон Иван Вазов - "И мой дълг е, поради голямата вяра, която имам в бъдещето, да извикам на моя народ: "Не се отчайвай! Вярвай! Работи в братски сговор, със съединени сили! Да живее българският народ, да живее България!", посочи директорът на Народния театър Мариус Донкин.

Театърът планира да възстанови дейността си на 16 ноември 2020 г. Дотогава ще продължи да работи Билетна каса „Юг“ (вход от ул. „Иван Вазов“), която ще бъде отворена всеки ден от 11:30 до 19:30 часа, съобщиха от ръководството на театъра.

В срок до 30 ноември 2020 г. зрителите, закупили билети за отменените представления, имат следните възможности – да преиздадат билетите си за следващи дати на избраното представление, да вземат билети за друго представление от репертоара на Народен театър „Иван Вазов“ от ценови пояси, съответстващи на анулираните им билети, или да им се възстановят сумите за закупени билети (извършва се на касите на театъра).

От трупата призовават да се пазим взаимно и пожелават здраве на публиката си.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още