Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Нашенка в Испания: Чувствах се като глупак в България, че спазвам мерките

Общество

Нашенка в Испания: Чувствах се като глупак в България, че спазвам мерките

Нашенка в Испания: Чувствах се като глупак в България, че спазвам мерките - Tribune.bg
Снимка:

"През лятото бях за 3 месеца в България. Чувствах се като глупак, когато ние спазвахме мерките, а хора на улицата и в метрото чакаха да им направим забележка, че не го правят.“ Това разказа в ефира на България Он Еър българката Бойка Велинова, която живее в Испания. И продължи:“Но да погледнем и Австралия, която е с няколко заразени на ден. Когато започна покачването на броя заразени, там въведоха извънредно положение и въпреки недоволството се овладя ситуацията. Извън ясните правила трябва и информираност какво се случва. На всички публични места чувахме предупреждения. Много внимателно разписани правила. Ако отворите българските сайтове, няма да го видите това, на английски пък изобщо.“

Миналата седмица Испания стана първата страна с над 1 млн. заразени и 35 000 починали. Министър-председателят дори предположи, че заразените са 3 млн. души. Наложи се да започне отново извънредно положение. С гласуването в парламента нещата стават по-сериозни, каза Велинова.

В Андалусия била затворена границата и няма да има възможност за свободно придвижване. Някои градове нямало да може дори да се напускат.

"Вече влизат сериозните мерки. Най-тревожно е, че има много заразени на север от Мадрид", допълни тя.

Според сънародничката ни в страната се променя целият лайфстайл. Испанците са свикнали да излязат да пият кафе, да хапнат сутрин. Било съществено обаче вечерта. С вечерния час и затварянето на заведенията се променя начинът им на живот.

"Сега е невъзможно млади хора да излязат да пийнат, да се забавляват. Таксиметровите шофьори искат компенсации, дребните бизнеси - също. Има известно недоволство. Хората обаче казват, че трябва да се спазват правилата", посочи тя.

Бойка Велинова каза още, че навсякъде в Испания се спазва дистанция от метър и половина, нямало недоволство срещу това. В различните региони извънредното положение можело да се удължава.
"Никой няма да умре от това, че няма да ходи на туризъм известно време. Пазете се и пазете другите", заяви Бойка Велинова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати