Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Сигнал: Нашествие на дървеници във влаковете на БДЖ

Общество

Сигнал: Нашествие на дървеници във влаковете на БДЖ

Сигнал: Нашествие на дървеници във влаковете на БДЖ - Tribune.bg
Снимка:

Някои от пътниците са съгласни да плащат повече, но да е по-чисто

Лоша хигиена и нашествие на дървеници във влаковете на БДЖ, за това сигнализират пътници пред бТВ. Пътниците използват един от най-евтиния начин за транспорт – железопътния заради цената, оплакват се обаче от поддръжката. Някой дори са съгласни да плащат повече, стига и качеството да е по-добро.

„Качих свой познат и беше мръсно. Някой хора дори не ползват тоалетната, а стискат до края. Мръсно е”, разказва жена пред телевизията.

„Хубаво е с влак, но седалките, купетата и тоалетните са неподдържани”, споделя друг.

Що се касае до нашествието на дървеници експерти напомнят, че те не са опасни и не пренасят болести и всъщност в купетата на влаковете ги внасят пътниците.

„Дървениците са във влакове внесени с багаж от пътниците или с дрехи, нормално е, те са пряко свързани с хората. Ухапването предизвиква подуване върху кожата, сърбеж в някои случаи, някои хора дори не го усещат“, коментира доц. Николай Симов, ентимолог. 

Борбата с нашествието на тези насекоми може да бъде изключително сложна, а гаранция за пълното им унищожаване няма, уточнява ученият.

Ивайло Георгиев, директор на отдел „Продажби и обслужване“ на БДЖ, обясни пред bTV, че всички композиции в движение се почистват и дезинфекцират по график, преди да тръгнат на път. Основно почистване се прави на 28 дни.

 

 


Етикети БДЖ, влакове
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати