Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Сигнал: Нашествие на дървеници във влаковете на БДЖ

Общество

Сигнал: Нашествие на дървеници във влаковете на БДЖ

Сигнал: Нашествие на дървеници във влаковете на БДЖ - Tribune.bg
Снимка:

Някои от пътниците са съгласни да плащат повече, но да е по-чисто

Лоша хигиена и нашествие на дървеници във влаковете на БДЖ, за това сигнализират пътници пред бТВ. Пътниците използват един от най-евтиния начин за транспорт – железопътния заради цената, оплакват се обаче от поддръжката. Някой дори са съгласни да плащат повече, стига и качеството да е по-добро.

„Качих свой познат и беше мръсно. Някой хора дори не ползват тоалетната, а стискат до края. Мръсно е”, разказва жена пред телевизията.

„Хубаво е с влак, но седалките, купетата и тоалетните са неподдържани”, споделя друг.

Що се касае до нашествието на дървеници експерти напомнят, че те не са опасни и не пренасят болести и всъщност в купетата на влаковете ги внасят пътниците.

„Дървениците са във влакове внесени с багаж от пътниците или с дрехи, нормално е, те са пряко свързани с хората. Ухапването предизвиква подуване върху кожата, сърбеж в някои случаи, някои хора дори не го усещат“, коментира доц. Николай Симов, ентимолог. 

Борбата с нашествието на тези насекоми може да бъде изключително сложна, а гаранция за пълното им унищожаване няма, уточнява ученият.

Ивайло Георгиев, директор на отдел „Продажби и обслужване“ на БДЖ, обясни пред bTV, че всички композиции в движение се почистват и дезинфекцират по график, преди да тръгнат на път. Основно почистване се прави на 28 дни.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати