Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Насилие: Мъж простреля с пушка и уби домашната котка на свои съседи

Общество

Насилие: Мъж простреля с пушка и уби домашната котка на свои съседи

Насилие: Мъж простреля с пушка и уби домашната котка на свои съседи - Tribune.bg
Снимка:

Поредно смущаващо насилие над животно. Мъж простреля с пушка и уби домашната котка на свои съседи, съобщава БНТ. Случаят е от бургаското село Извор. 

Гергана Иларионова сее цветя в градината си, когато чува изстрели от съседната къща. Съседът обяснил, че котката влязла в двора му, а имал кучета и му пречела. "За да не лаят кучетата предпочитаме да го убием, отколкото да го изгоним. Той забележки не прави, той си действа, това не е първата котка, която е убивана от него, но просто нямаше как да се докаже", допълни Гергана Иларионова.

След сигнал в полицията мъжът е задържан. "Оръжието е иззето - въздушна пушка. От заключението на балистичната експертиза ще стане ясно дали този вид оръжие подлежи на регистрация", заяви гл. инспектор Мария Атанасова, Четвърто РУП-Бургас.

"Най-малкото да си вземе поука да спре да убива животните. Защото животното е беззащитно, то се убива най-лесно", каза още Гергана Иларионова.

Районната прокуратура в Бургас ще разследва случая. За убийство на животно законът предвижда лишаване от свобода от 2 до 4 години и глоба до 5000 лева.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети котка, пушка
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати