Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Натоварен трафик към българските курорти и Гърция

Общество

Натоварен трафик към българските курорти и Гърция

Натоварен трафик към българските курорти и Гърция - Tribune.bg
Снимка:

Засилен е трафикът по пътищата у нас в първия от трите поредни почивни дни. Движението е най-интензивно на изходите от големите градове в страната и по магистралите. Стотици автомобили се отправят както към курортите ни Банско, Добринище и Баня, така и в посока Гърция.

От рано тази сутрин има интензивен трафик и полицейско присъствие по всички пътища в Югозападна България. Традиционно едни от най-натоварените точки се очаква да бъдат автомагистрала "Струма" и главен път Е-79. Засега обаче няма струпване на автомобили, предаде БНТ. 

Много българи са се насочили за почивка към Гърция, а други към курортите Банско и Добринище. По информация на турооператори всички хотели там са заети и затова се очаква трафикът между Благоевград и Симитли да е изключително натоварен.

На ГКПП "Кулата - Промахон" движението е спокойно и преминаването от там отнема средно около 30 минути.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на гранично контролно-пропускателни пунктове "Видин", "Дуранкулак", "Кардам" за товарни автомобили на изход. Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"/"Липница" и "Крушари"/"Добромир" се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП "Калотина" на изход и на вход за товарни автомобили. Граничните проверки на ГКПП "Калотина" се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли. На пункта се извършват строително-монтажни дейности за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите има временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт, която може да удължи времето за преминаване. За да избегнат интензивния трафик, пътуващите могат да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП "Брегово", ГКПП "Връшка чука", ГКПП "Стрезимировци", ГКПП "Олтоманци".

На границата с Гърция трафикът към 6 часа сутринта бе нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Препоръчва се на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен "Кулата" и "Маказа", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - "Илинден", "Златоград", "Ивайловград" и "Капитан Петко войвода". През гранични пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Република Северна Македония, както и на границата с Турция, трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати