Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Национален конгрес на KT „Подкрепа” – избират президент и вицепрезидент

Общество

Национален конгрес на KT „Подкрепа” – избират президент и вицепрезидент

Национален конгрес на KT Подкрепа – избират президент и вицепрезидент - Tribune.bg

Димитър Манолов заяви, че не е ясно дали мерките на служебното правителство за намаляване на цените ще сработят, но е по-добре от нищо

Единайсетият конгрес на КТ „Подкрепа” избира днес и утре президент и вицепрезидент с мандат до следващия конгрес след 4 години. Тази година се навършват 34 години от създаването на синдиката. Очаква се да присъстват 600 делегати. На форума ще присъства и почетният председател Константин Тренчев, който е и създател на синдиката.

Президентът Румен Радев, служебният премиер Гълъб Донев също ще отправят приветствия към делегатите. Форумът ще започне с встъпително слово на президента Димитър Манолов. В навечерието на конгреса Конфедерацията отново настоява за увеличаване на доходите, така че да бъдат адекватни в трудната среда, в която се намираме, за достойна минимална работна заплата.

Пред бТВ Димитър Манолов заяви, че не е ясно дали мерките на служебното правителство за намаляване на цените ще сработят, но е по-добре от нищо.

Манолов заяви още, че не е лесно да се укротят цените, защото се изисква „извършването на огромен масив от действия“. Освен това, според него, в институциите се изисква човешки капацитет – хора, които да могат да работят с определен инструментариум.

„КЗК и КЗП не са създадени с тази мисъл. Те са създадени със съвсем друга идея. Да, могат да им бъдат вменени подобни функции, но трябва да им се предостави и съответния инструментариум, с какъвто те не разполагат“, обясни той.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Конгрес
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети