Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Национален протест срещу убийствата по пътищата

Общество

Национален протест срещу убийствата по пътищата

Национален протест срещу убийствата по пътищата - Tribune.bg
Снимка:

Днес пред Народното събрание ще се проведе национален протест срещу убийствата по пътищата. Очаква се протестиращите граждани да блокират и движението по Орлов мост. Това е пореден протест, след като двама младежи загинаха при тежка катастрофа на пешеходна пътека на бул. „Сливница“ в София.

Днес са погребенията на двамата млади, изгубили живота си при тежкия инцидент - 22-годишния Явор Стоянов и 24-годишната Ана Мария Милчева.

Двамата бяха блъснати от 18-годишен шофьор с книжка от 3 месеца, който е карал с двойно повече от разрешената скорост.

Вчера вечерта за шести път на кръстовището на булевард „Сливница“ и улица „Русе“ в София се проведе протест с искане за справедливост и промяна.

Малко преди 21 часа на мястото на жестоката катастрофа започна и проверка на безопасността на булеварда от Европейския център за транспортни политики. Участие в нея взеха и живеещите в района и Столичната община в лицето на заместник-кмета Дончо Барбалов. Инспекцията включва основно качеството на маркировката и на осветлението на булеварда и на мястото на катастрофата. Първоначално МВР не е оказало съдействие на Диана Русинова от центъра, съобщи самата тя в профила си във Фейсбук. След 40 минути обаче полицията все пак е спряла движението и проверката е била осъществена. До дни ще са готови резултатите, а общината ще изпълни препоръките на центъра, обеща зам.-кметът Дончо Барбалов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Какво е отношението ви към готвения ротационен кабинет на ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ?
Покажи резултати Скрий резултати