Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Национална Асоциация „Българско Черноморие“ иска Радев да издаде указа за Община Обзор

Общество

Национална Асоциация „Българско Черноморие“ иска Радев да издаде указа за Община Обзор

Национална Асоциация Българско Черноморие иска Радев да издаде указа за Община Обзор - Tribune.bg
Снимка:

НАБЧ са изпратили отворено писмо

Национална Асоциация „Българско Черноморие“ изпратиха отворено писмо до администрацията на Радев с искане да се утвърдят границите на община Обзор и промените в границите на Несебър. 

Припомняме, че преди 4 месеца Обзор и още 6 села гласуваха чрез референдум  да се отделят от община Несебър. Малко след това 4 от селата се обявиха против това решение.

Министерският съвет прие да се обособи нова община с център Обзор, но процедурата беше спряна от Румен Радев, който не издаде указ с мотив ,че по време на преброяване не може да се извършва териториално деление, а преброяването ще започне през есента.

Публикуваме го без редакция:

„В отговор на наше отворено писмо на 15.04.2021г. от Ваше име получихме писмо подписано от главния секретар на Президента на Република България – г-н Димитър Стоянов. В него той ни уведомява, че Вие ще издадете указ във връзка с Решение № 253 на Министерски съвет с което се предлага на Президента на Република България да издаде указ за утвърждаване на границите и административния център на новосъздадена община Обзор и на промените в границите на община Несебър, област Бургас.

В писмото до нас г-н Димитър Стоянов изтъква, че Президента на Република България ще издаде указ в съответствие с чл. 98, т.5 от Конституцията на Република България като се съобрази с разпоредбата на § 1 от Закона за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 г.

Забраната за извършване на административно деление по горе упоменатата законова разпоредба изтича днес на 10.10.2021 г. Жителите на гр. Обзор и населените места включени в новообразуваната община Обзор, област Бургас, нямат вина, че на 14.10.2021г. ще настъпи нова обективна невъзможност Вие да издадете указа, защото Вие би трябвало да излезете в отпуск като кандидат-президент на Република България за периода 2022 г. – 2026 г. Обществеността разчита на това, че Вие в качеството си на Президент на Република България винаги сте апелирали за върховенството на закона и ще издадете указ въз основа на предложеното до Вас, Решение № 253 на Министерски съвет и в съответствие с чл. 98, т.5 от Конституцията на Република България преди да настъпи ново обективно препятствие породило се от Вашата инициатива за включването Ви в надпреварата за избор на Президент на Република България.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети