Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Наводнения и свалчища в страната белязаха изминалата нощта

Общество

Наводнения и свалчища в страната белязаха изминалата нощта

Снимка:

Предупреждения за опасно време и днес

Наводнения и свлачища на много места в страната белязаха изминалата нощ. Бедствено или частично бедствено положение е обявено в Трън, Пернишко, Костинброд и Своге. Екипи на пожарната има в Нови Искър.

Две свлачища има на пътищата Благоевград –Кресна и Асеновград – Бачково, съобщава bTV. Трафикът и на двете места се регулира от Пътната полиция.

Около София най-сериозна е ситуацията в село Мировяне. Нивата на река Блато са се покачили, обмисля се дори евакуация на засегнатите къщи. Дъждовете превърнаха в реки улиците в Костинброд и в близкото село Петърч.

В Пернишко изпускането на препълнения язовир „Студена“ стана причина река Струма да прелее.

В Смолян през нощта се е свлякла земна маса върху къща, чиито обитатели са в болница.

Лошото време продължава. За днес е обявен предупредителен оранжев код за очаквани значителни валежи в областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас и Сливен. В тези области се очаква днес количеството на валежите да достигне между 35 и 65 литра на квадратен метър.

В седем области на страната е обявен жълт код, отново заради очаквани обилни валежи. Това са областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Търговище, Шумен и Варна. И по Северното Черноморие вятърът ще е силен, а морето бурно.

За Западна и Северозападна България предупреждението е от най-ниската степен, но този път не заради дъжда, а заради условия за заледявания и поледици, които са възможни заради понижението на температурите през нощта.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още