Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Най-бедните пенсионери ще получат по 120 лева за храна през април

Общество

Най-бедните пенсионери ще получат по 120 лева за храна през април

Снимка:

Близо 392 хиляди души ще се възползват от помощта

Най-бедните пенсионери ще получат по 120 лева за храна от Агенцията за социално подпомагане през април. Остава и добавката от 50 лева. Правителството се отказа от намерението си средствата за храна да бъдат под формата на ваучери и те ще бъдат предоставени в пари.

Средствата за храна са предвидени за хората с пенсии между минималната и официалната линия на бедност или от 300 лева и една стотинка до 369 лева.

Става въпрос за близо 392 хиляди души. Списъкът с тези хора ще бъде предоставен на Агенцията за социално подпомагане от НОИ.

Националният секретар на КНСБ Ася Гонева каза пред БНР, че синдикатът приветства решението да се осигурят средства за храна и те да се дават в пари, а не под формата на ваучери, тъй като това е щяло да затрудни реализацията им, особено в по-малките населени места.

„Одобряваме този подход. Той изначално беше добър като замисъл. Единственият детайл е, че щеше да бъде по-трудно, ако наистина беше реализиран през ваучери. Това, което е своеобразна помощ за подкрепа на потреблението - 120-те лева, ще бъде раздадено през Агенцията за социално подпомагане“.

Относно упреците, че парите за храна са предизборен ход:

„Няма никакво значение предизборно, следизборно, пандемично, важното е за нас, за КНСБ е важно, че хората ще получат тези пари, най-вече те имат нужда да ги получат“, каза Ася Гонева.                                                                                                                                                                     


Коментари (1)

Ася И стига сте показвали прегърбени и беззъби възрастни хора,когато пишете за пенсионери. И друго , сигурна съм,че тези 120 лева няма да отидат само до наистина нуждаещи се хора , но и при доста заможни пенсионери, които получават ниски пенсии, защото просто са крили осигуровки. Но не са пропуснали да скътат парички или да накупят имоти, от които получават наеми.Защо това раздаване на пари не е обвързано с проверка на имотното състояние.В края на краищата , целта е да се подпомогнат наистина бедни хора , а не тарикатите да потриват ръчички, че пак са прецакали всички.
16.02.2021 17:37 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още