Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Най-модерният комплекс за минифутбол отвори врати в столичния квартал „Свобода“

Общество

Най-модерният комплекс за минифутбол отвори врати в столичния квартал „Свобода“

Най-модерният комплекс за минифутбол отвори врати в столичния квартал Свобода - Tribune.bg
Снимка:

Президентът на Български футболен съюз Борислав Михайлов, заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов, легендата на българския футбол Емил Костадинов и инж. Димитър Димов, район „Надежда“ откриха най-модерния столичен комплекс за минифутбол в квартал „Свобода“.

Нашето поколение израсна и разви своя футболен талант на улиците и сгурията. Затова съм горд, че БФС успя да защити проекта за този модерен комплекс и да даде чудесни възможности за спорт на децата на „Надежда“. Свързваме „Надежда“ с легендарните футболисти на „Локомотив“ София Атанас (Начко) Михайлов, Никола Котков и много други. Вярвам, че пред нас стоят техните наследници!“, каза Борислав Михайлов на развълнуваните деца.

Този чудесен комплекс е пример за публично-частно партньорство. Поздравявам целият екип на район „Надежда“ за усилията в реализирането на този проект“, каза Дончо Барбалов, заместник-кмет на гр. София.

Близо 250 деца от всички общински детски градини и училища в район „Надежда“ премериха сили на зеления терен за Купа „Надежда“. Невероятен футболен празник с много музика,медали, купи и специалната изненада от г-н Борислав Михайлов – футболни топки – зарадваха малчуганите. Мажоретен състав от 38 ДГ „Дора Габе“ и поздрав с фолклорен танц от децата на 171 „Свобода“ допълваха доброто настроение на футболния празник.

Комплексът в жк „Свобода“ е изграден по програмата FIFA Forward и се състои от три терена за минифутбол, като площадките отгововарят на всички международни изисквания за професионален терен (с изключение на размерите); настилката е съобразена със стандартите на ФИФА/FIFA, а комплексът вече разполага и със собствен паркинг.

Най-важното предимство на новият комплекс е възможността за безопасно практикуване на масов футбол. Осигурили сме най-добрите условия и възможности за спорт на децата на „Надежда“ чрез безплатни часове за футбол по определен График“, каза Братан Братанов, ръководител на Проекта по изграждането и Президент на Българската асоциация по минифутбол.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати