Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Най-очакваното лятно театрално събитие – „Театър пред театъра“

Общество

Най-очакваното лятно театрално събитие – „Театър пред театъра“

Повече от 11 000 зрители се очакват на театър под звездите до 11 юли

Снощи точно в 21:30 часа беше открито най-очакваното театрално събитие на сезона – „Театър пред театъра”. То се провежда за трета поредна година с подкрепата на Столична община и очаква повече от 11 000 души на театър под звездите между 2 и 11 юли.

„Чувството е много приповдигнато! Енергията е малко по-различна заради това, че човек е на открито, заради това, че пространството е по-различно, публиката е малко по-далече от обичайното. Това че си под звездите, дава едно особено усещане. Струва ми се, че енергията, която артистът влага, е малко по-голяма отколкото на обикновената сцена“. Това заяви за Tribune.bg часове преди началото на театралния маратон актьорът от Народния театър Стоян Пепеланов.

„Театър пред театъра“ е и един прекрасен завършек на театралния сезон и неповторима вълнуваща среща с публиката.

„Знаете ли, още сутринта си мислех, че това е последният залп от канонадата от спектакли тази година. Защото наистина Народният театър изстреля една огромна артилерийска канонада от страшно много спектакли – най-различни и като автори, и като жанрове. В репертоара бяха представления от великите класици като Достоевски и Яворов до съвременните като Харолд Пинтер. За мен също този сезон беше много щастлив, защото имах възможност да репетирам и да играя в три различни спектакъла, единият от които е и моно („Даскал“ от Жан Пиер Допан). Както за мен, така и за всички колеги сезонът беше щастливо натоварващ“, сподели развълнувано актьорът.

Цели единадесет дни вълнуващ и незабравим театър под звездите очаква публиката. В програмата на „Театър пред театъра“ всеки ще намери своя любим спектакъл.

„Хората ще имат възможност да се докоснат до много свои любимци - звезди от киното, от телевизията и от сцената, разбира се. Ще ги видят в разнообразни жанрово спектакли, единият от които е „Един безумен ден“ на Бомарше. Това е така нареченият театрален карнавал, много весела постановка, изпълнена с танци и песни. За почитателите на сериозната психологическа драма е постановката „Лисичета“. Освен това колегите от Малък градски  театър „Зад канала“, които откриват събитието, ще предложат „Ромул Велики“. Градусът ще вдигнат емблемата на българския театър и кино Стефан Данаилов и секс символът Аня Пенчева, които си партнират в „Актрисата“. Удовлетворени ще бъдат всички емоционални страни и вкусове на зрителите в зависимост от това дали предпочитат по-комедийното или по-драматичното“, разкри още Стоян Пепеланов.

Началото на „Театър пред театъра“ бе дадено от Малък градски театър „Зад канала“ с представлението „Ромул Велики“ от Фридрих Дюренмат, режисирано от Бина Харалампиева.

На 3 и 4 юли за първи път на голяма сцена под открито небе зрителите ще видят един от най-хитовите спектакли на Народния театър, за който билетите се изчерпват с месеци напред – „Лисичета“.

5 и 6 юли са дните, в които под звездите ще се развихри истински театрален карнавал – спектакълът „Един безумен ден“ от Бомарше с режисьор Михаил Петров. Представлението е по пиесата „Сватбата на Фигаро“.

И това не е всичко – на 8 и 9 юли, само месец след премиерата на Голяма сцена, публиката ще види за първи път на открито мегазвездите на българския театър Стефан Данаилов и Аня Пенчева в спектакъла „Актрисата“.

7, 10 и 11 юли са запазени за хитовия спектакъл „Спанак с картофи”.

Билети за някои от спектаклите все още могат да се купят на касите на театъра и онлайн на сайта. В дните на „Театър пред театъра” касите ще бъдат отворени всеки ден до 21:30 часа.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема