Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Назначиха директори на трите национални парка след конкурс

Общество

Назначиха директори на трите национални парка след конкурс

Назначиха директори на трите национални парка след конкурс - Tribune.bg
Снимка:

Назначени са директори на трите национални парка Рила, Пирин и Централен Балкан след проведен конкурс, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

В Дирекция „Национален парк Рила“ (ДНП “Рила”) е назначен Красимир Андонов, който постъпва на служба в ДНП “Рила” още през 2002 г. и е заемал различни експертни длъжности, като през 2010 г.-2013 г. и 2015-2022 г. е бил директор на ДНП “Рила”. Завършил е магистратура в ПУ „Паисий Хилендарски“, със специалност „Биология и химия“.

В Дирекция “Национален парк Централен Балкан“ (ДНП ЦБ) на поста остава Николай Гоцков, кандидат, който до момента изпълнява длъжността до провеждане на конкурс. Той е работил в органите на МВР, Министерство на правосъдието, общинските администрации на Казанлък и Павел баня. Завършил е „Право“ в СУ “Св. Климент Охридски” и „Охрана на обществения ред и осигуряване на безопасно движение по пътищата“ в Академията на МВР.

В Дирекция „Национален парк Пирин“ (ДНП Пирин) за директор е назначен Росен Баненски, който също е дългогодишен служител на парка. От 1995 г. той е заемал различни експертни длъжности, като през 2013 г.-2022 г. е директор на ДНП “Пирин”. Баненски е завършил ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, В. Търново, бакалавър със специалност „Стопанско управление“, магистър със специалност „Туризъм“.

Представените и защитени пред комисията концепции на спечелилите конкурса кандидати, отговарят в най-висока степен на политиката по опазване на защитени територии. Предвид опитът си като ръководители, в представянето си и тримата кандидати поставят основен акцент върху проблеми свързани с организацията и структурата в националните паркове. Те дават конкретни предложения за оптимизация и подобряване на управлението и контрола.

По време на интервютата са показали задълбочени познания и експертиза, организационен опит и лидерски качества, ключови за изпълнение на служебните им задължения”, се казва в мотивите на МОСВ.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати