Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. НДК ще свети с цветовете на флаговете на България и ЕС в знак на солидарност

Общество

НДК ще свети с цветовете на флаговете на България и ЕС в знак на солидарност

Снимка:

Визуалното послание цели да въздейства ободряващо на хората заради коронавируса

От тази вечер НДК ще осветява сградата си за неопределен период от време в цветовете на българския и европейския флаг. По този начин ще се покаже солидарност към извънредна ситуация с коронавируса в Италия и другите страни от ЕС, посочват от ръководството на НДК.

Визуалното послание цели да въздейства ободряващо върху емоциите на хората и да поддържа българския дух и чувството за взаимност.

„Екипът на НДК е уверен, че в сложни ситуации е важно да останем обединени и да запазим надежда, да сме убедени, че трудностите ще преминат по-лесно, ако всички сме достатъчно отговорни и да вярваме в силата на нашия индивидуален и общностен дух. Поддаването на паника, страх и униние не помагат в нито една извънредна житейска ситуация“, посочват от НДК.

От там призовават хората да се придържат стриктно към препоръките на Националния щаб и здравните власти, да бъдат солидарни, да имат отговорност към себе си и към околните и да намерят своя начин за лично общуване с изкуството във всичките му форми.

„Когато минете покрай НДК, вдигнете поглед нагоре и бъдете уверени, че заедно ще преодолеем всичко!“, категорични са от Националния дворец на културата.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още