Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Недостиг на 140 машини за балотажа в 23-ти МИР

Общество

Недостиг на 140 машини за балотажа в 23-ти МИР

Снимка:

В някои секции вотът ще бъде с една машина

За балотажа в неделя има недостиг от 140 машини за гласуване в 23-ти Софийски избирателен район. Причината е, че устройствата са повредени, съобщава фирмата-доставчик „Сиела Норма“.

За да бъдат ремонтирани машините фирмата поиска разрешение да внесе в склада свои принтери, но ЦИК отхвърли това искане и реши, че ще бъде намален броят на секциите с по две машини.

Така с 2 машини ще се гласува само в половината секции в 23-ти избирателен район. В останалите СИК машините ще са по една.

„В момента в 23-и МИР има 600 секции с машинно гласуване, от които 327 са с по 2 машини. Или, ако приемем, че над 389 избиратели – само там да има по две машини, това ще бъдат точно 187 секции, ще могат да бъдат снабдени с по две машини. Да изпратим писмо на „Сиела Норма“, с което да ги уведомим, че само за 187 секции да бъдат подготвени по две машини, да им изпратим списъка с тези секции“., обясни зам.-председателят на ЦИК Емил Войнов.

От Комисията ще бъде изискана информация от „Сиела Норма“ относно естеството на повредите на машините и каква е причината да не стигнат устройствата.

ЦИК вече изпрати за балотажа в неделя 80 машини по-малко за секциите зад граница спрямо тези от вота две в едно, който се проведе на 14 ноември.    


Топ новини

виж още

Актуална тема