Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Нели Куцкова: Важно е да се раздрусат клоните, за да изпаднат още гнили ябълки

Общество

Нели Куцкова: Важно е да се раздрусат клоните, за да изпаднат още гнили ябълки

Нели Куцкова: Важно е да се раздрусат клоните, за да изпаднат още гнили ябълки - Tribune.bg
Снимка:

Има много случаи на заплашвани съдии, но те отказват да говорят публично, заяви бившият председател на Съюза на съдиите

„Знам за много случаи, при които колеги са се оплаквали помежду си от оказван натиск. Но те не оповестяват публично тези случаи. Надявам се повече колеги да са склонни да говорят“, обясни в студиото на „Здравей, България” бившият председател на Съюза на съдиите Нели Куцкова, коментирайки казуса с Мартин Божанов и изслушването във ВСС, на което съдия Владислава Цариградска изнесе данни за оказван натиск и отправяне на заплахи срещу нея от страна на членове на така наречения „частен клуб“ на Нотариуса.  На изслушването стана ясно, че 150 магистрати са били подслушвани и следени, но няма информация за какво.

Николай Стайков: Мартин Божанов- Нотариуса е ползвал син буркан, да се провери дали е бил информатор на МВР

„Нека си припомним случая с Красьо Черничкия отпреди десетина години - един иначе неизвестен човек, който раздаваше постове в съдебната система. Тогава колеги, които са контактували с него, бяха наказани дисциплинарно. Някои дори напуснаха системата, но така и не се разбра кой стои зад този лобист. Сега наблюдаваме нещо подобно за човек, който е уреждал дела, но той е бил толкова арогантен и безпардонен, че очевидно е имал някакво покровителство. Може само да подозираме, че е имал покровителство на високо ниво. Дали ще се разбере кои са покровителите? Съмнявам се“, подчерта Куцкова.

По думите ѝ „тази каскада от публикации, която се изсипа върху Цариградска, е дирижирана“.

Сарафов: Прокурори, разследващи Нотариуса, са получили заплахи за живота

„Това не е инициатива на самата медия. Някой е дал тласъка. Друг е въпросът дали можем да стигнем до основните поръчители. За съжаление, аз със съмнявам, но нека поне да не се замита това, което досега е установено. Защото, за съжаление, всяко чудо е за три дни. А никак не е без значение системата, която в крайна сметка е призвана да въздава някаква справедливост в обществото. Хората трябва да имат доверие, че по-слабият ще получи защита, когато отиде в съда. Много е важно да се раздрусат клоните, за да паднат някоя и друга гнили ябълки“, подчерта Куцкова. И допълни, че ако се стигне до върховете на престъпната схема, това ще е огромен успех.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Нотариуса
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати