Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Нелогично: Правителствена „делегация“ разследва тийнейджърски скандал в спортно училище

Общество

Нелогично: Правителствена „делегация“ разследва тийнейджърски скандал в спортно училище

Нелогично: Правителствена делегация разследва тийнейджърски скандал в спортно училище - Tribune.bg
Снимка:

Снимката е описателна

Словесен сблъсък между момиче и момче, довел до физическа саморазправа с момичетоq предизвика странната намеса на няколко висши представители на държавни институции и на зам.-министър на спорта. Това се потвърждава и прессъобщение на Министерство на младежта и спорта.

Казусът е меко казано странен, тъй като тревожната статистика показва, че подобни инциденти са ежедневие в бита на българските ученици. Да не говорим, че последните месеци станахме свидетели на много по-драстични случаи на насилие между тийнейджъри, при които не са се намесвали представители на ДАЗД и ММС и то на толкова високи позиции.

Ето какво обясняват от пресцентъра на спортното ведомство:

"На място в училището още преди обяд пристигнаха заместник-министрите на младежта и спорта - проф. Даниела Дашева и Иво Кацаров, председателят и главният секретар на Държавната агенция за закрила на детето – Теодора Иванова и Камелия Николова. По предварителни данни в междучасие в училищния коридор е възникнало пререкание между момиче и момче, момичето е ударено. Вследствие на случилото се роднини на ученичката са опитали да се саморазправят с момчето. Персоналът на училището е реагирал изключително адекватно и своевременно. По казуса са ангажирани всички отговорни институции, чиито екипи предприемат необходимите мерки. С учениците и с учителите ще работят психолози".

От този текст единственото, което разбираме е които точно висши представители на държавата са отишли лично да разследват случая. Защо обаче тези хора се заемат в лично качество именно с този казус и как представителите на училището са реагирали „изключително адекватно и своевременно“, така и не става ясно.

Единствено остава открит въпросът кое е набитото момиче и с какво точно нейната лична драма със съученик мобилизира представители на държавата на най- високо ниво. И още нещо – къде бяха същите тези хора и техните подопечни институции, когато медиите от години показват брутални клипове за побой и унижения в българските училища, които след шумните медийни отразявания, остават все така неразрешени, а децата ни все така незащитени.

Или поне децата без "особена" закрила от държавната администрация…


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати