Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Неочаквана ваканция: Още кметове обявиха 2 май за неучебен ден

Общество

Неочаквана ваканция: Още кметове обявиха 2 май за неучебен ден

Неочаквана ваканция: Още кметове обявиха 2 май за неучебен ден - Tribune.bg
Снимка:

Още кметовете в страната обявиха 2 май за неучебен ден. И така децата ще може да си починат и да се заредят с нови сили за учене.

Тази година Великден съвпада с 6 май - Гергьовден - Ден на храбростта и Българската армия, а 1 май - Ден на труда е официален почивен ден. И от шест почивни дни само 2 май е работен и учебен ден.

По закон градоначалниците имат право да обявяват със заповед за неучебни до 3 дни в рамките на календарна година.

След призив на Контрера, Терзиев направи 2 май неучебен ден за столичните училища

Ето къде учениците ще се наслаждават на дълга почивка:

Ямбол:

2 май ще е неучебен за всички училища на територията на Общината. Това гласи заповед на кмета Валентин Ревански.

„По този начин всяко семейство ще има възможност да планира времето си и да бъде заедно в празничните дни, както и да се включи в празничната програма на общината за Великден и Гергьовден.“, коментира кметът Валентин Ревански.

От общинската администрация напомнят, че заповедта не важи за детските градини и детските ясли, за които 2 май е присъствен ден. За учениците от Елхово също ще има дълга почивка.

Област София:

2 май ще бъде неучебен ден за учениците в Самоков и Етрополе. Кметът на Етрополе Владимир Александров обяви това в профила си във Фейсбук.

"Бих искал по този начин да имате възможност да почивате шест дни - от 1 до 6 май и да се насладите на времето, прекарано с родителите и приятелите ви", написа той.

Кметът на Самоков Ангел Джоргов също обяви 2 май за неучебен ден. "Пожелавам на всички ученици една прекрасна Великденска ваканция", написа той в профила си във Фейсбук.

Бургас:

2 май ще бъде неучебен ден и за бургаските ученици. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов в профила си във Фейсбук. Той е издал заповед заради многото подадени искания от родители и ученици до него и до самите училища.

"Получих уверения от директори на училища, че това няма да се отрази негативно на учебния процес", написа той.

Област Монтана:

Кметът Златко Живков обяви 2 май за неучебен ден. Заповедта се подготвя и ще бъде подписана на 19 април.

Празникът на града - Денят на Свети Дух също ще бъде неучебен. Това е Петдесетница след Великден и тази година е на 24 юни.

Кметовете на още две общини в областта са обявили 2 май за неучебен - Берковица и Якимово.

Разград:

Кметът Добрин Добрев също зарадва учениците. Той е издал заповед, с която обявява 2 май за неучебен ден на територията на Общината.

"Пожелавам на нашите деца пълноценна ваканция и почивка, в която да посрещнат предстоящите Великденски празници", написа той в профила си във Фейсбук..

Припомняме, че 2 май ще бъде неучебен ден и за учениците в Благоевград, Пловдив, Асеновград, Първомай, Поморие, Белоградчик, София, Русе, Хасково, Димитровград, Троян, Ловеч, Смолян, Плевен - като за града е обявена и още една дата - 15 май - Празника на Плевен и Стара Загора.

Следващата порция от майски празници е в край на месеца. 24 май - петък - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост и е официален почивен ден. Тук ще се получат 3 почивни дни заради уикенда.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати