Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Незаконно сметище от умрели животни до Мездра

Общество

Незаконно сметище от умрели животни до Мездра

Незаконно сметище от умрели животни до Мездра - Tribune.bg
Снимка:

Незаконно сметище от умрели животни вдигна на крак институциите. То се намира край международния път Е-79 в близост до Мездра.

Международен шофьор сигнализирал кмета на мездренското село Типченица, че в Мала река край международния път Е-79 са изхвърлени не само всякакви строителни и битови отпадъци, но и десетки чували с трупове на животни и животински кости, а в района се носи непоносима миризма на мърша. Кметът уведомил институциите, съобщава БТВ.

„Тука има всякакви чували с биологични отпадъци. Скелети от крави, хвърлени овце, още не сме го проверили всичкото. Явно струва пари да се изхвърли това на екарисаж, явно струва пари и някой си е решил, че може така безразборно да отрови хората“, коментира кметът Типченица Георги Георгиев.

Проблемът е, че в реката е водохващането за село Типченица.

„Ние сме на границата на екологична катастрофа - тук са изхвърлени тези биологични отпадъци, по надолу на около 600-700 метра е нашето водохващане, тръбите са оголени в реката, и ако паднат камъни от строителството на пътя, който правят, и се спукат тръбите, всичко ще отиде във водата за населението на село Типченица“, разказа управникът.

Вчера районът е бил инспектиран от представители на Агенцията по храните. Обмисля се животинските отпадъци да бъдат изгорени с мобилен инсинератор на място, за да се избегне необходимостта от транспортиране. А извършителите се издирват. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Мездра, животни
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети