Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Никола Димитров: Януари е възможна опция за споразумение със София

Общество

Никола Димитров: Януари е възможна опция за споразумение със София

Снимка:

Фокусът за споразумение със София за преодоляване на различията е през декември, но периодът е кратък и затова януари не е изключен като вариант за дата за започване на преговорите между РСМ и ЕС, каза вицепремиерът по европейските въпроси Никола Димитров, цитиран от БГНЕС.

Той подчерта, че сегашното председателство на ЕС Словения има стратегически интерес „да придвижи региона към Европейския съюз“, напомняйки, че след него председателството на ЕС ще бъде поето от Франция, където са насрочени президентски избори за пролетта.

„Въпреки че предпочитанието е за декември, чувам от няколко столици в Европа, че и януари все пак остава възможност за успех, което ни дава може би малко повече време, въпреки че смятам, че фокусът ни трябва да бъде върху декември“, каза Димитров пред TV 24.

В навечерието на срещата на върха на ЕС през декември австрийският министър по европейските и международните въпроси Михаел Линхарт ще бъде на посещение в Скопие утре, а също утре на двудневно посещение в страната ще бъде и полският президент Анджей Дуда. Една от основните теми на срещите им с домакините в Скопие ще бъде европейската перспектива на страната.  


Топ новини

виж още

Актуална тема