Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Николай Денков: Искам да развием извънкласните дейности

Общество

Николай Денков: Искам да развием извънкласните дейности

Николай Денков: Искам да развием извънкласните дейности - Tribune.bg
Снимка:

„Искам да развием извънкласните дейности, както аз ги помня от моето детство. Всяко дете можеше да избере повече от две дейности, които са му интересни. Ние нямаме никаква материална база, за да направим тази трансформация, затова продължихме това, което беше започнал Вълчев със стент кабинетите“. Това коментира министърът на образованието Николай Денков.

Логическото мислене е единственото, което се очертава, като дефицит в системата, отбеляза той.

„На нас ни трябват учители, които да знаят какво да правят в тези кабинети, както в час така и в извънкласна дейност. Трите регионални стент центъра ще бъдат мястото, където учителите ще минават за квалификация и ще бъдат обучени. Това, което се очертава, като дефицит на образованието е липсата на разбирането, че всяко действие има последствие. Това, което наричаме логично мислене не е само част от математиката, но и от досега с природата. В тази среда е част от развитието на целия мироглед на децата. Най-общо казано ние намираме създаването на тази среда, като изключително ценна за всяко дете“ допълни той.

Учителските заплати са вдигнати средно с 12.3% .

„В бюджета бяха предвидени средства, които помогнаха. Освен увеличаването на средствата за заплата на учителите, с 12.3% процента средно увеличение за всички учители. Ние за първи път от много време увеличихме с 40 милиона лева средствата за поддръжката на системата“, обясни Денков.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати