Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Николай Вълканов: Предлагам фирмите на Божков да бъдат извадени от КРИБ

Общество

Николай Вълканов: Предлагам фирмите на Божков да бъдат извадени от КРИБ

Николай Вълканов: Предлагам фирмите на Божков да бъдат извадени от КРИБ - Tribune.bg
Снимка:

„За нас е важно какви хора членуват в конфедерацията", категоричен бе той

„Г-н Божков е постъпил много некоректно и неправилно. Това е нещо, което не би трябвало да прави. Както знаем, той има договор с Нова телевизия от 2012 г., дори и за по-големи суми. Аз, като зам.-председател на КРИБ, внесох предложение в Управителния съвет на конфедерацията фирмите на г-н Божков да бъдат извадени като членове“. Това заяви пред NOVA зам.-председателят на КРИБ Николай Вълканов във връзка с паметната бележка, която обвиняемият бизнесмен публикува във Facebook профила си в понеделник. Тя е от среща, която провел със собственика на "Адванс Медиа Груп" Кирил Домусчиев на 10 юли миналата година. Бележката съдържа три точки, а Божков твърди, че преди въпросния разговор му е оказан натиск да подпише рекламен договор.

„В КРИБ не могат да членуват фирми, които имат задължения към бюджета и не плащат осигуровки на работниците си. Имали сме други такива случаи и сме ги изключвали. В КРИБ членуват само фирми, които нямат задължения“, каза още Вълканов в ефира на Нова тв.

По думите му изваждането на фирмите на Божков, така или иначе, е трябвало да се случи по устав, тъй като обвиняемият бизнесмен има доказани 700 млн. задължения. "Този случай ме накара да взема това решение по-бързо. За нас е важно какви хора членуват в конфедерацията", посочи още Вълканов.

„Подразни ме и фактът, че Божков пусна чатовете с министъра на финансите. Ние всички се срещаме с министри. Срещал съм се с министъра на финансите, на енергетиката, на туризма. По принцип това е правило – бизнесът да се среща с министрите. Тези срещи се правят винаги в кабинета на контректния министър. Няма нищо тайно", каза той.

„По време на тези срещи винаги се спазва рамката на законноста“, категоричен бе зам.-председателят на КРИБ.

„Икономиката никога не е закъсвала и никога не е спирала. В рудодобива например не сме спрели работа нито за един ден и не сме освободили нито един човек. Там ние не се възползвахме от 60 на 40, защото работехме", коментира Николай Вълканов.

Според него мярката 60 на 40 е много добра за туризма. „Тази година ще бъде годината на българите в България. Нека бъдат при нас и не ходят в чужбина. Да, секторът ще се възстановява. Ще е бавно, но така е в целия свят", каза той.

„Аз също имам хотели. Взел съм мерки и те не работят. Аз съм се възползвал от мярката 60 на 40 и тя ми помогна", посочи още Вълканов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати