Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Нинова: Русенският университет е университет на бъдещето

Общество

Нинова: Русенският университет е университет на бъдещето

Нинова: Русенският университет е университет на бъдещето - Tribune.bg
Снимка:

Респектирана съм от високия професионализъм и уникалната база

Корнелия Нинова, Фейсбук

Посетих Русе по повод 142-годишнината от Освобождението на града от Османско робство. Поднесох цветя на Паметника на свободата. Проведох среща с ръководството на Русенския университет “Ангел Кънчев”, което ме запозна с програмите и възможностите на университета.

Поздравявам ви, че в тези трудни за образованието години поддържате висок стандарт на обучение, модерна база и готвите толкова необходимите за българската икономика инженерни кадри и професионалисти в областта на високите технологии и изкуствения интелект. Русенският университет е богатство не само за региона, но и за България.

Респектирана съм от високия професионализъм и уникалната база. Това е университет на бъдещето. Тук се правят 3D реконструкции и обработка, адаптиране на образователни системи към дигиталното поколение, използване на адитивни технологии, прототипи на електромобили. Такова модерно образование трябва да се поощрява и подпомага с всички средства.
Споделих впечатленията си от посещението си в Брюксел и срещите с председателя на Европейския парламент Давид Сасоли и вицепрезидента на Европейската комисия Маргаритис Схинас. Европейската комисия изработи много амбициозна програма за следващите години. Важна част от нея е Бялата книга на изкуствения интелект.

ЕС трябва да се превърне в един от световните центрове на високи технологии. България може да има свое ключово място в това бъдеще, благодарение на вас - подготвени млади хора и преподаватели. Вие ще бъдете част от европейски план за високи технологии и изкуствен интелект.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати