Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. НОЩ: Запълнени са 10% от болничните легла за COVID-19, 4% от местата за интензивно лечение

Общество

НОЩ: Запълнени са 10% от болничните легла за COVID-19, 4% от местата за интензивно лечение

Снимка:

Към 30 септември е запълнен 10.5 % от капацитета от леглата в болниците за лечение на COVID-19 и 4% от леглата за пациенти, нуждаещи се от интензивно лечение. Това съобщи на първия от новите брифинги на Националния оперативен щаб здравният министър Костадин Ангелов.

Най-голямото предизвикателство за системата остава броят на медицинските лица, тяхната умора и процентът на заразени. 1052 са заразените от медицинския персонал. Общият брой на активните случаи е 227, от тях 36 са в болници. Двама са в интензивни отделения – лекар и медицинска сестра.

Днес България отчете 286 нови случая за последното денонощие.

На-много заразени има в Благоевград и Бургас. 837 са в болници, 44 от тях са в интензивни отделения. Под карантина са над 7 хил. души.

Над 33 млн. души са заразени в световен мащаб, оздравели са над 23 млн., а над 1 млн. са смъртните случаи. За периода 11-24 септември България е на 25-то място от 31 страни по заболеваемост и на осмо място по смъртност.

Предвид увеличаването на броя на заразените се удължи срокът на извънредната епидемична обстановка, припомни министър Ангелов.

Министърът съобщи и статистиката към 30 септември, свързана с детските градини и училищата.

Децата в детски гради, които са заболели са 12. 117 ученици са били заразени с COVID-19. 72 учители са се заразили.

49 души от непедагогическия персонал в детските градини са с коронавирус, 20 души са с вируса от непедагогическия персонал в училищата.

„Имаме обезпеченост от хирургически месеца за 3 месеца напред, а за специализирани маски - 17 месеца“, добави Ангелов. И допълни, че има достатъчно количества от препарата Ремдесивир, който помага в лечението на коронавирус.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още