Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Нов подземен паркинг до стадион „Васил Левски“ в средата на август

Общество

Нов подземен паркинг до стадион „Васил Левски“ в средата на август

Нов подземен паркинг до стадион Васил Левски в средата на август - Tribune.bg
Снимка:

193-те паркоместа безплатни за хора с карта за градски транспорт

Нов подземен паркинг до стадион „Васил Левски“ отваря в средата на август, съобщи изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) Христиан Петров. 193 паркоместа ще могат да се използват от софиянци срещу 1 лв. на час или безплатно, ако собствениците на автомобилите имат карта за градски транспорт в София.

Дейностите по доизграждане на подземния паркинг започват от следващия месец, а цената на строителните и ремонтните работи ще е над 2 млн. лв. Новият буферен паркинг до станция на метрото в столицата ще бъде изграден изцяло със собствени средства на ЦГМ, увери неговият изпълнителен директор. Християн Петров посочи, че обемът работа по довършването на подземния паркинг до метростанция „Васил Левски“ ще обхване площ от над 10 000 квадратни метра.

подземен паркинг до стадион подземен паркинг до стадион "Васил Левски"

През настоящата година ще стартира и процедура за разширяване на буферния паркинг на Централна гара, с допълнителни 80 места за автомобилите. Християн Петров напомни, че предстои да бъде завършен и един наземен паркинг в столичния квартал "Надежда". Допълнително с 2 милиона лева от бюджета на ЦГМ ще бъдат изградени и тротоари в столицата. Това е целеви ресурс за подобряване на градската среда в столицата и ЦГМ смята да изгради поне 100 тротоара с предвидената сума.

Автор: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати