Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Нона Йотова глоби „Капките“ от парламентарната трибуна

Общество

Нона Йотова глоби „Капките“ от парламентарната трибуна

Снимка:

Соцдепутатката повдигна въпроса за липсата на маски в предаването и им издейства санкции

Депутатката от БСП Нона Йотова успя да издейства глоба за предаването „Като две капки вода“. Тя повдигна темата за нарушения по време на извънредното положение, липсата на дистанция и хора без маски пред министъра на здравеопазването.

„В ефира на национална телевизия бе излъчено предаването „Като две капки вода“ в закрита зала, с публика. Очевидно имаше гости без маски и изглеждаше, че изискваното разстояние не е спазено. Продуцентите на предаването обясниха, че имат разрешение от РЗИ за присъствието на публика. По този повод въпросът ми към Вас е: Издавала ли е РЗИ разрешение за присъствието на публика? Ако да, с какъв акт и на какво основание? Ако не, какво е Вашето отношение към неспазването на заповедта Ви?“, попита Йотова по време на контрола.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обясни, че Столичната регионална здравна инспекция е преценила, че с проведеното посещение на зрители в предаването се апробира възможността за спазване на противоепидемичните мерки при последващо разхлабване на ограниченията във връзка с коронавирусната инфекция.

Въпреки създадената организация обаче се видяло, че не може да се разчита на оказани мерки и лична отговорност на зрителите, особено в едно емоционално изживяване.

„При огледа на публиката се констатира, че имаше единични случаи на посетители без поставени маски. Столична РЗИ ще издаде наказателно постановление за организаторите на предаването и индивидуални административни актове за отделни физически лица, които са нарушили заповедта на министъра на здравеопазването“, отговори Ананиев.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още