Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Нова инициатива призовава - „Осинови“ си гроб

Общество

Нова инициатива призовава - „Осинови“ си гроб

Снимка:

Да докажем на децата си, че кръвта вода не става, призовава Михаил Кунчев

„Личната ми кампания да "осиновя" и почиствам редовно гроба на един от най-големите си герои - генерал Стефан Тошев.“ Това написа писателят Михаил Кунчев и публикува видео на инициатива, която призовава към „осиновяването на герой“, забравени под буренясали гробове, за които никой не се грижи.

„Ще се радвам да последвате примера ми и заедно да си припомним и да покажем на децата си, че кръвта вода не става. А пролятата за свобода кръв не съхне. Никога.“, пише писателят и се захваща с идеята си. „Два часа и категоричният ни отказ да оставим героите си забравени и омерзени“, казва той и заедно със свой приятел плеви огромни бурени и тръни от последното място, но което почива генерал Стефан Тошев, разгромил руско-румънските войски в Добруджа като главнокомандващ Трета българска армия.

Освен бурна растителност, гробът е зарит и с различни боклуци- найлони, стари метли и други. Надписът на надгробната плоча не се чете, потънал под кал и мръсотия. „Ние сме ги изоставили, а те са ни бранили от гадовете“, коментира чистейки Кунчев.

Инициативата му се приема особено положително в социалната мрежа, а Кунчев се надява на последователи. След него и актрисата Снежина Петрова „осинови герой“ и почисти запуснат гроб на значими за българския народ хора. 
Два часа чистене и гробът е в напълно приличен вид. Двамата мъже слагат венец и български флаг. Както казват в едно хубаво българско стихотворение –„Юнаци, лека нощ!“  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още