Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Новата АПИ е спряла обществената поръчка за строителство на западния околовръстен път на Пазарджик

Общество

Новата АПИ е спряла обществената поръчка за строителство на западния околовръстен път на Пазарджик

Новата АПИ е спряла обществената поръчка за строителство на западния околовръстен път на Пазарджик - Tribune.bg
Снимка:

Кметът Тодор Попов: Това решение е меко казано неприемливо, хората чакат този път вече 10 години

АПИ е прекратила обществената поръчка за проектиране и изграждане на западния околовръстен път на Пазарджик, съобщи кметът на общината Тодор Попов. Това е станало с решение на новото ръководство на агенцията от 22 юни.

„Нека директорът на АПИ и министърът на регионалното развитие да обяснят на пазарджиклии защо спряха изграждането на Западния околовръстен път“, пише Попов в страницата си във Фейсбук.

И допълва: „Тоест държавата, в лицето на АПИ, декларира с този свой акт нежеланието да бъде изграден обходът на град Пазарджик, въпреки че усилията на много институции през последните две години бяха насочени към изграждането на този безкрайно необходим и важен за цялата област обход, като мотивите за това прекратяване са, че всички оферти за участие не отговарят на условията за представяне или са неподходящи“, жалва се кметът.

Той пише, че офертите за участие са шест и са от всички големи строителни фирми – „и в един момент АПИ решава, че техните оферти не отговарят на условията и прекратява поръчката. Без, разбира се, да казва дали ще обявят нова поръчка и кога. Това решение е меко казано неприемливо за нас и ще има последствия, защото хората стоят и чакат изграждането на този път вече 10 години“, обобщи Попов.

Според предварителните разчети западният околовръстен път на Пазарджик трябва да е с дължина 5.9 километра. Той трябва да извежда тежкия трафик от камиони, идващи от Южна България към магистрала „Тракия“.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати