Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Новата детска градина в „Манастирски ливади“ ще бъде готова в края на тази година

Общество

Новата детска градина в „Манастирски ливади“ ще бъде готова в края на тази година

Снимка:

Кметът на София провери изграждането на детската градина

Строителството на новата детска градина в „Манастирски ливади“ започна през лятото на миналата година. Към настоящия момент е завършена бетоновата конструкция на сградата, изградени са преградните стени и е монтирана  хидроизолацията  на едно от телата. Частично е изпълнена и оградата. Изпълняват се инсталациите на сградата и хидроизолацията на покривите. Предстои остъкляване на дограмата. 

Кметът на София Йорданка Фандъкова разговаря с техническия ръководител и подчерта, че държи да се работи качествено и в срок.

„За родителите е изключително важно условията,  в които се отглеждат и обучават децата, да бъдат много добри, както и да има достатъчно места в детските градини“ – каза Фандъкова. Техническият ръководител увери кмета на София, че строителните дейности вървят в срок и в края на тази година сградата ще бъде готова.

Детската градина е за 8 групи и ще разполага с просторни занимални и спални помещения, басейн и спортна зала.

Към момента се изграждат 16 сгради на детски градини и ясли, като двете ясли са в „Красно село“ и „Триадица“, а градините са в районите  „Възраждане“, „Подуяне“, „Изгрев“, „Лозенец“, „Триадица“, „Студентски“, „Витоша“,  „Овча купел“, „Люлин“, „Кремиковци“ и „Искър“. 

Очаква се до септември да приключи строителството на сградите в „Изгрев“, „Подуяне“, „Витоша“, „Овча купел“ и „Лозенец“, а до края на година – на още 3 сгради в  „Люлин“,  „Студентски“ и „Триадица“. През тази година ще започне строителството на още 25 сгради, от които 19 – за детски градини и 6 са за ясли.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още