Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Още 234 работещи в кинопроизводството искат да се приеме новият Закон за филмовата индустрия

Общество

Още 234 работещи в кинопроизводството искат да се приеме новият Закон за филмовата индустрия

Снимка:

Със специална декларация, внесена днес в Народното събрание, нови 234 режисьори, продуценти, оператори, сценаристи, директори на продукции и актьори подкрепят приемането на новия Закон за филмовата индустрия. Това съобщиха от пресцентъра на Комисията по културата и медиите към Народното събрание.

Като част от свободната и независима общност, която създава филми и сериали, кинотворците приветстват новия закон, който  осигурява два пъти повече средства за филми и разширява  обхвата си с финансови стимули и дофинансиране на сериали като отделни целеви помощи. Подписалите декларацията са убедени, че този законопроект дава огромни възможности на всички, които са заети в тази индустрия.

„Като неразделна част от филмовата индустрия призоваваме гилдията към единение и взаимно уважение, защото за какво изкуство можем да говорим, ако преди всичко не владеем изкуството да общуваме!“, пишат творците в декларацията, адресирана до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева  и до председателя на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов.

В края на миналата седмица други 337 работещи в кинопроизводството също призоваха с писмо до Рашидов новият Закон за киното, който мина на първо четене, да бъде приет от парламента.                                           


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още