Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Още 234 работещи в кинопроизводството искат да се приеме новият Закон за филмовата индустрия

Общество

Още 234 работещи в кинопроизводството искат да се приеме новият Закон за филмовата индустрия

Снимка:

Със специална декларация, внесена днес в Народното събрание, нови 234 режисьори, продуценти, оператори, сценаристи, директори на продукции и актьори подкрепят приемането на новия Закон за филмовата индустрия. Това съобщиха от пресцентъра на Комисията по културата и медиите към Народното събрание.

Като част от свободната и независима общност, която създава филми и сериали, кинотворците приветстват новия закон, който  осигурява два пъти повече средства за филми и разширява  обхвата си с финансови стимули и дофинансиране на сериали като отделни целеви помощи. Подписалите декларацията са убедени, че този законопроект дава огромни възможности на всички, които са заети в тази индустрия.

„Като неразделна част от филмовата индустрия призоваваме гилдията към единение и взаимно уважение, защото за какво изкуство можем да говорим, ако преди всичко не владеем изкуството да общуваме!“, пишат творците в декларацията, адресирана до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева  и до председателя на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов.

В края на миналата седмица други 337 работещи в кинопроизводството също призоваха с писмо до Рашидов новият Закон за киното, който мина на първо четене, да бъде приет от парламента.                                           


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема