Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Нови COVID мерки от понеделник, маските стават задължителни за градския транспорт и болниците

Общество

Нови COVID мерки от понеделник, маските стават задължителни за градския транспорт и болниците

Нови COVID мерки от понеделник, маските стават задължителни за градския транспорт и болниците - Tribune.bg
Снимка:

Сегашният вариант на коронавирусната инфекция се предава много лесно, засяга преимуществено хора в по-млада възраст

„Много е вероятно носенето на маски да бъде въведено на национално ниво”, каза пред журналисти главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Ситуацията с COVID-19 е много динамична. Единият вариант е да въведем маските още сега за тези 5-6 области, които са в жълтата зона. Според мен обаче до другата седмица още области да влязат в тази група. Затова е много възможно тези мерки да станат и национални”, подчерта той.

По думите му ръстът на заболелите от COVID-19 се повишава, но няма много приети пациенти в болниците. Ако продължи вирусът да протича като сравнително леко заболяване, то и последиците няма да бъдат тежки, прогнозира той.

Кунчев се ангажира, че ако Националният план бъде приет, до края на седмицата ще оформи предложение и ще го изпрати на здравния министър, за да издаде той заповед.

„Маските в градския транспорт и обществените места са силно препоръчителни за най-засегнатите области. Впоследствие вероятно тези мерки ще станат задължителни”, посочи той.

Ако днес се приеме пандемичният план, мерките ще могат да се въведат още в понеделник, посочи той.

Сегашният вариант на коронавирусната инфекция се предава много лесно, засяга преимуществено хора в по-млада възраст. Не се предвижда въвеждане на носене на предпазни маски за деца, добави Кунчев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети