Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Затягат мерките в София от утре, столицата е в червената зона

Общество

Затягат мерките в София от утре, столицата е в червената зона

Затягат мерките в София от утре, столицата е в червената зона - Tribune.bg
Снимка:

Ограниченията от утре ще засегнат фитнеси, заведения и театри, които ще работят с 30% капацитет

Нови ковид ограничения в столицата ще влязат в сила от утре заради повишения ръст на новозаразени, обяви пред БТВ шефът на Столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев.

„За момента София е в жълтата зона на 14-дневна база на заболеваемост, а на база 7-дневния анализ от края на миналата седмица вече се намира в червената. В последните няколко седмици случаите рязко започнаха да се удвояват. Преди 3 седмици бяха 185, преди 2 - 363, а миналата седмица – 681“, поясни Пенчев. По думите му днес се очаква здравният министър да подпише заповедта, с която новите ограничителни мерки за столицата ще влязат в сила от сряда - 11 август.

Ограниченията от утре ще засегнат фитнеси, заведения и театри, които ще работят с 30% капацитет. Освен това работното време на всички кафенета, ресторанти, нощни заведения и игрални зали ще бъде ограничено от 6 до 23 часа.

Новите мерки ще засегнат и събиранията от частен характер на закрито, които ще могат да се провеждат при капацитет от 50 души, а тези на открито - до 100.

Шефът на Столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев изрази притесненията си, че вече въведените мерки в столицата не се спазват.

„Мерките са насочени към защита на здравето на хората, което се опазва от самите хора. Ние не можем да застанем като пъдари до всеки един човек и да гледаме дали той спазва постоянно въведените мерки, това е един процес на себеуважение“, подчерта Пенчев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети