Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Нови мерки в Пловдив! Забраняват се съборите, може да затворят и моловете

Общество

Нови мерки в Пловдив! Забраняват се съборите, може да затворят и моловете

Снимка:

Всички събори по селата в Пловдивско се спират веднага. Това реши областният кризисен щаб, цитиран от „24 часа“.

Ако нивото на заболеваемост се увеличи до края на месеца, от 1 септември ще затворим и моловете", допълни губернаторът Ангел Стоев.

Решихме да увеличим леглата в болниците до 800, тъй като темпът на заболеваемост е тревожен“, заяви областният управител. Той призова хората да се ваксинират, за да се намали разпространението на заразата. Към днешна дата в Пловдив и областта има разкрити 515 легла, заети са 321, свободни са 157.

Според директорът на УМБАЛ "Св. Георги" Карен Джамбазов в инфекциозна клиника се разкриват още 32 нови легла. Засега болните с ковид са концентрирани само там.

Според областният кризисен щаб в момента повече хора се лекуват вкъщи и се очаква това да намали разпространението на заразата.

Предстоят ни разговори с община Пловдив, за да преценим колко публика да бъде допускана на културните събития“, каза още Стоев. През септември започва театралният фестивал „Сцена на кръстопът“. Спортните мероприятия обаче ще си имат публика. Тя ще е като за оранжева зона - с намален капацитет.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още