Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Нови рекордни стойности - 998 новозаразени с COVID-19 при направени 7441 PCR теста

Общество

Нови рекордни стойности - 998 новозаразени с COVID-19 при направени 7441 PCR теста

Снимка:

На този фон здравният министър е на посещение в една от „червените зони“ -Търговище

998 са новите случаи на Covid-19 в България за последното денонощие при направени 7 442 PCR теста, показват данните от Единния информационен портал.

От общо потвърдени 28 505 случаи на коронавирус 10 672 са активни.

София- град отново води в цифрите – новорегистрираните са 306. Следва Пловдив със 107 и Сливен – 58.

Сред медицинския персонал случаите на коронавирус са 1520. Хоспитализирани са 1450 болни, като 76 са в интензивни отделения

През последното денонощие са починали 14 души, а общият им брой досега е 958.

На този фон министърът на здравеопазването професор Костадин Ангелов ще посети днес Търговище, за да се запознае със създадената организация за управление и ограничаване разпространението на COVID-19.

 Предвижда се министър Ангелов да посети областната болница, където ще се запознае с условията на работа на медицинските екипи и настаняването на болните от коронавирус. Болничното заведение се намира в тежка кадрова и финансова обстановка, заради което се наложи да бъде разкрита дарителска сметка.

Малко по-късно Костадин Ангелов ще вземе участие в заседанието на Областния координационен щаб за борба с коронавируса, където ще бъдат обсъдени мерки срещу бързото разпространение на епидемията в региона.  


Коментари (2)

Габи Това си беше ясно, че ще се случи от юни. Три месеца неспазване на мерки и следва бум. Логиката на пандемията не се съобразява с нашите желания и невярването в нея. Подритвахме си късмета твърде дълго. Нямаше никаква причина да не ни се размине, овладяхме го в началото, бяхме адекватни, загрижени за съгражданите си и дисциплинирани. Избягвахме грешките на първите заразени държави и бяхме за пример, а това не се хареса на някои злонамерени среди. Пропагандата си свърши работата - разклати доверието във властта и необходимостта от мерки, разпространява лъжливи новини и трови мозъците. Сега се превърнахме в тъпи и егоистични същества, убийци на лекарите си, безчувствени към смъртта на ближните си. Няма да получим повече или по-малко отколкото заслужаваме.
17.10.2020 10:40 / Отговор
Абсолютно сте права и имаше кой да ни предупреждава, но го изкараха самият Дявол. А и Бенатова добре си изпълни партийното поръчение да го окепази. За съжаление в този свят не всичко е по заслуги...
17.10.2020 11:26

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още