Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Новият директор на болница „Лозенец”: Заварих лечебното заведение в стабилно финансово състояние

Общество

Новият директор на болница „Лозенец”: Заварих лечебното заведение в стабилно финансово състояние

Новият директор на болница Лозенец: Заварих лечебното заведение в стабилно финансово състояние - Tribune.bg
Кадър/ Нова ТВ

Новият директор на болница „Лозенец” д-р Христо Стоянов е заварил лечебното заведение в стабилно финансово състояние. Големият проблем бил кадровият заради напускащи медици. Тогава си тръгнали няколко водещи специалисти, коментира той в първото си телевизионно интервю, дадено пред Нова телевизия.

Д-р Стоянов зае директорския пост след скандал с незаконни трансплантации, в който беше замесена болницата и отстраняването на предшественика му Любомир Спасов.

„Разследването по случая тече. Надявам се в кратки срокове компетентните органи да излязат с мнение по въпроса”, каза той.

В момента болница „Лозенец” работи активно и няма свободни легла, обобщи директорът ѝ. „Както 95-96% от лечебните заведения в страната, имаме известни просрочия, които се обслужват редовно. Общо задълженията на болницата са около 5 млн. лева”, поясни д-р Стоянов. Когато поел поста дълговете били в същия порядък.

Директорът подчерта, че „Лозенец” е отворено лечебно заведение и всеки, който иска, може да се лекува там.

Стоянов подчерта, че не познава лично кандидатът на ГЕРБ за премиер - проф. Николай Габровски. „Желая му успех. Надявам се, че добре е преценил да се хвърли в политиката”.

Новият директор на „Лозенец” подчерта, че България се нуждае от стабилно правителство и изрази надежда, че политиците ще преглътнат егото си в името на кабинет.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати