Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Новият подуправител на НЗОК: Не съм бил разпитван от службите и не знам за доклад на ДАНС

Общество

Новият подуправител на НЗОК: Не съм бил разпитван от службите и не знам за доклад на ДАНС

Новият подуправител на НЗОК: Не съм бил разпитван от службите и не знам за доклад на ДАНС - Tribune.bg
Снимка:

Доволен съм от оказаното ми доверие, но на въпроса дали съм доволен, че съм избран по този начин, бих казал, че съм със смесени чувства. Това коментира пред журналисти в парламента Момчил Мавров, който бе избран за подуправител на НЗОК. 

Относно доклада на ДАНС, в който имало данни за евентуални нарушения на Мавров, той коментира, че за първи път е чул за това наскоро от статия във вестник и сега за втори път в пленарна зала. Никога не съм чувал преди това за това, нито съм бил викан за справки, становища, обяснения, заяви Мавров, цитиран в БТА. 

Костадин Ангелов (ГЕРБ-СДС), председател на парламентарната здравна комисия, допълни, че е запознал с доклада на ДАНС, който се намирал в секретно деловодство на Народното събрание. Този доклад казва, че е образувана прокурорска преписка. Такава прокурорска преписка е образувана, поискахме с писмо информация от председателя на прокуратурата и в това писмо пише, че тя е прекратена и няма данни за извършено престъпление. Само да припомня, че имаше и прокурорска преписка и срещу г-н Кирил Петков, добави Ангелов. 

На въпрос как ще работи с избрания за управител на НЗОК, който е избран като номинация на "Продължаваме промяната - Демократична България", Мавров каза, че искрено се надява да работят в ефективен екип заедно с останалите институции и останалите членове на ръководството на НЗОК. Аз ще бъда подуправител на НЗОК, чиято основна функция е да подпомага управителя и да съгласува определени решения, включително с Надзорния съвет на НЗОК, добави Мавров. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети