Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Новият шеф на „Пирогов“ взимал рекордни бонуси

Общество

Новият шеф на „Пирогов“ взимал рекордни бонуси

Снимка:

От документ става ясно, че той е получавал трикратно по-висока заплата от директора проф. Балтов

Нов скандал в най-голямата болница в България „Пирогов“ след рокадите на екипа на Румен Радев там. Това разкрива в. „Ретро“, който се позовава на документ, предоставен на редакцията от лекар в УМБАЛСМ „Пирогов“.

Според сигнала, действията на новоназначения Поромански са известни на цялото лечебно заведение и той не се ползва нито с уважението на колегите си, нито с необходимите качества и авторитет да ръководи най-голямата в страната болница. Медикът е приложил и справка от възнагражденията на ръководилият доскоро клиниката по гнойно-септична хирургия.

източник в.Ретроизточник в.Ретро

От документа става ясно, че той е получавал трикратно по-висока заплата дори от директора проф. Балтов, като дори той сам е определял размера ѝ. Порочната му практика е била стопирана от проф.Балтов преди 2 години. Поромански е прибирал в някои месеци по 29 000 лева, а за 2019 г. с написаните от самия него бонуси е взимал над 221 000 лв.

За 2017 г. той е взел общо малко над 68 хил. лв., а през 2018 г. взима двойно повече. През цялата 2019 г. има огромни бонуси под формата на ДМС и месеци поред взима над 20 000 лв., като през август размерът на сумата достига 29 000 лв.. така общо за цялата 2019 г. е доходът му възлиза на 221 683 лв. Малко след намесата на ръководството започва да взима по-малки суми, колкото взимат и останалите шефове на клиники.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още