Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ново разхлабване на мерките от днес

Общество

Ново разхлабване на мерките от днес

Ново разхлабване на мерките от днес - Tribune.bg
Снимка:

Под забрана до 27 април остават груповите туристически пътувания

Новата седмица започва и с ново разхлабване на мерките, сочи заповед на здравния министър.

От днес посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца, се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета на помещението. За персонала е задължително носенето на защитни маски за лице, гласи заповедта на здравния министър. Тя допуска още провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма. За тях също ще важи изискването за използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията.

Провеждането на културни и развлекателни мероприятия - фестивали, кина, театри, циркови представления, концерти, музеи, галерии, също се разрешава при не повече от 50% от капацитета на помещенията.

Същото важи за посещенията във фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове.

Под забрана до 27 април остават груповите туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и груповите посещения на туристически обекти в страната.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати