Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Новото огнище на COVID-19 в Сърница: 13 души, сред тях има три деца

Общество

Новото огнище на COVID-19 в Сърница: 13 души, сред тях има три деца

Новото огнище на COVID-19 в Сърница: 13 души, сред тях има три деца - Tribune.bg
Снимка:

Днес се чакат резултатите от още 24 проби

Осем нови случая на заразени с коронавирус са регистрирани в пазарджишкото село Сърница. Три от заразените са деца на 2, 4 и 8 години, съобщиха за БНТ от здравната инспекция в Пазарджик. Така огнището в пазарджишкото градче вече е от 13 души, след като преди дни почина една от заболелите.

Новите случаи са на 3 жени, 2 мъже и 3 деца. На-малкият е на 2 години, най-възрастният - 64 години. Те са контактни на 78-годишна жена, която е била приета преди седмица в тежка състояние в болницата във Велинград. Жената е починала.

До второ нареждане остават затворени детските градини, сградата на общината, читалището, библиотеките, пенсионерският клуб и петъчният пазар.

Състоянието на новозаразените е задоволително. Те са под 28-дневна домашна карантина. Днес се очаква информация за други 24 проби, които са взети.

Предприети са всички мерки за предотвратяване разпространението на вируса в общината. Ситуацията се следи непрекъснато чрез извършване на мониторинг на всеки час от общинска администрация. Днес в Пазарджик се очаква да пристигне държавния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети