Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. НСИ: Близо 2 млн. души са се преброили онлайн

Общество

НСИ: Близо 2 млн. души са се преброили онлайн

Снимка:

„Към 6 ч. тази сутрин електронно са се преборили 1 937 000  души, което означава, че до края на този ден ще преминем 2 млн. души.“ Това заяви председателят на НСИ Сергей Цветарски.

Най-големият процент на преброилите се електронно е в София, почти 50%. На вторo място е Варна с 35,5%. Изненадващa от самото начало е активността в Габрово, където 30% са се преброили. В Кърджали и Смолян са около 10%.

Когато преброителите не ни намерят в дома ни оставят бележка с телефон, на който е добре да се обадим, за да се разберем кога ще е удобно ново посещение. Ако не сме се преборили онлайн, преброяването по домовете отнеме около 30 минути.

Кодът, който се генерира след онлайн преброяването може да се предаде по няколко да бъде оставен на вратата, който да бъде взет от преброителите.

Всеки преброител носи идентификационна карта със снимка. Телефонът, на който всеки може да се обади, ако се осъмни в нещо е *2021.

„Не е изключено да се удължи още веднъж срокът за преброяване, обмисляме го и следим резултатите. Отлагането на електронното преброяване внася много проблеми на класическото преброяване по домовете.“, допълни Цветарски.  


Топ новини

виж още

Актуална тема