Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. НСИ заплашва с глоби, ако се пречи агресивно на преброяването

Общество

НСИ заплашва с глоби, ако се пречи агресивно на преброяването

Снимка:

Окончателните данни ще са готови в средата на 2022 г.

Ще има глоби, не в голям размер за тези, които агресивно пречат да се извърши преброяването по домовете, посочи пред БНТ Сергей Цветарски, председател на НСИ. по думите му 2 милиона 403 хиляди 458 граждани са се преброили електронно, което е доста по-ниско от очакваното.

„В началото нашият сайт беше атакуван, което не позволи на хората да достигнат да приложението и да се преброят електронно. Призовавам хората, които ще бъдат посетени от преброителите, да съдействат“, апелира Цветарски. Той увери, че вече са взети мерки и преброителите имат лични предпазни средства за защита от коронавирус, спазват отстоянието и са проверени за съдебно минало.

„Декември месец ще имаме първите данни, окончателните данни ще са готови в средата на 2022 г.“, уточни Сергей Цветарски. Според него е необходим по-добър адресен регистър при следващото преброяване.

„Най-добре е хората да намерят контакт с преброителя или да издиктуват кода по телефона“, препоръча Цветарски, защото електронното преброяване вече приключи. Затова в следващите дни хората, които не са се преброили през интернет, ще могат да го направят само чрез преброителите.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема