Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Няма алкохол в кръвта на Кристиян, който разцепи джипа си в Пловдив

Общество

Няма алкохол в кръвта на Кристиян, който разцепи джипа си в Пловдив

Няма алкохол в кръвта на Кристиян, който разцепи джипа си в Пловдив - Tribune.bg
Снимка:

Все още обаче не е готова химическата експертиза за наркотици

Няма установено наличие на алкохол в кръвта на 21-годишния Кристиян Екмекчиян, който предизвика катастрофата на пловдивския булевард "Руски", при която живота си изгубиха самият той и 20-годишната му спътничка Теодора Николова, а други двама техни приятели бяха тежко ранени, сочат резултатите от назначената химическа експертиза, съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Кристиан Екмекчиян е шофьорът на разцепения джип в Пловдив - любител на скъпи коли и син на служител в КАТ (СНИМКИ)

От Окръжната прокуратура в Пловдив съобщиха за NOVA, че разследването на причините за катастрофата продължава. Отрицателна е и алкохолната проба на 20-годишната приятелката на шофьора, която също загина при инцидента. Все още обаче не е готова химическата експертиза, която трябва да даде отговор на въпроса дали е шофирано след употреба на наркотици и упойващи вещества.

Дали Кристиян е употребил някакви упойващи вещества преди да седне зад волана във фаталната нощ на 13 май, все още не е ясно, тъй като не са готови резултатите от взетите проби. По данни на БНТ обаче в багажника на джипа "Рейндж ровър" пристигналите на място полицаи са открили голямо количество флакони с райски газ.

Лекарите продължават да се борят за живота на ранените при тежката катастрофа в Пловдив

Няма и официална информация за скоростта, с която е "летяло" превозното средство по основния пловдивски булевард преди да се вреже в големите чинари преди кръстовището с бул. "Шести септември". Ровърът обаче е заснет от камерите на общинско предприятие, като според записа Кристиян Екмекчиян е карал с най-малко 150 километра в час. От държавното обвинение уточниха, че е назначена химическа експертиза затова имало ли е наличие на наркотични вещества, както и автотехническа експертиза-за установяване на причините за произшествието и скоростта на движение на автомобила. Заключенията на същите още не са изготвени.

При катастрофата бяха ранени още двама души - 22-годишните Иван и Николета, които бяха транспортирани за лечение в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Там е и пожарникарят, върху когото падна дърво при спасителните дейности. 

А днес на гробищния парк на Рогошко шосе десетки близки и роднини изпратиха в последния й земен път 20-годишната Теодора. Погребението на 21-годишния Кристиян е насрочено за утре, 16 май, на Централните гробика в Пловдив.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети